Splošni pogoji uporabe in poslovanja

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Ponudnik spletne strani www.apartmajigolte.com je podjetje Izdelava spletnih strani, Spletni partner, d.o.o.

Naziv podjetja: Izdelava spletnih strani, Spletni partner, d.o.o.

Naslov: Obrtniška ulica 22, 8210 Trebnje

Matična številka: 8052239000

Davčna številka: SI80445179

TRR: SI56 6100 0001 7883 946 (Delavska hranilnica, d.d., Ljubljana)

Kontaktni podatki:

E-mail: info@apartmajigolte.si

Tel. številka: 031 249 269

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Ponudnik si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, izdelki, podstrani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

2. VSEBINE NA SPLETNI STRANI

Obvestila, prispevki, članki, opisi, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju: vsebine) so nastale z najboljšim namenom podati obiskovalcem spletne strani (v nadaljevanju: uporabniki) koristne in uporabne vsebine za njihovo delo. Ponudnik skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev.

Ponudnik na spletni strani objavlja predvsem informacije o svojih produktih ter informacije o svojih dejavnostih. Ponudnik na spletni strani objavlja le informacije, ki so v (neposredni ali posredni) povezavi z uporabniki.

V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali obrazcev na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Na spletni strani so občasno objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ponudnik ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Pravila glede omejitve odgovornosti pri uporabi vsebin na spletni strani se nahajajo v točki 3 teh splošnih pogojev.

3. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI

Obiskovalci spletne strani uporabljajo spletno stran, njene dele, vsebine in informacije izključno na lastno odgovornost.

Ponudnik spletne strani ne prevzema nikakršne odgovornosti v primeru, če se spregleda kakšno pomembno informacijo ali drugo vsebino, objavljeno na svetovnem spletu ali posredovano ponudniku v objavo.

Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in pravilnost, na spletni strani objavljenih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletne strani nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin, vključno s škodo zaradi izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube ali okrnitve dobrega imena, izgube poslov ali izgube podatkov.

4. PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Ponudnik varuje osebne podatke obiskovalcev spletne strani, ki mu jih ti posredujejo, pri njeni uporabi. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene, za katere so zbrani in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

Ponudnik ne bo osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, uporabljal za nobene druge namene ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov.

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (npr. datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Ponudnik izvaja potrebne organizacijske, tehnične in logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi varujejo osebni podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo.

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja, in splošno aktivnost obiskovalca na spletu.

Za oddajo povpraševanja na spletni strani je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1 in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Z oddajo povpraševanja izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (vključno, vendar ne omejeno na ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot so tisti, za katere ste se zanimali. Ob prvem obisku lahko zavrnete piškotke, s pomočjo katerih se nalagajo vaši podatki na brskalniku. Če se strinjate z uporabo, potrjujete, da ste prebrali Pogoje poslovanja in dajete soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov.

5. CENE IN NAČINI PLAČILA

Vse navedene cene so v evrih (EUR) in vsebujejo 9,5% DDV. Podjetje Spletni partner d.o.o. je zavezanec za davek na dodano vrednost.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen.

Način plačila je možen s kreditno ali plačilno kartico, preko neposredne bančne transakcije ali na podlagi predračuna. Rok za plačilo je 3 dni po prejemu predračuna.

6. AVTORSKE PRAVICE

Vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so avtorsko zaščitene in last upravljavca spletne strani, razen tistih, ki so drugače označene v teh splošnih pogojih ali neposredno ob vsebini oz. elementu. Nekatere vsebine so pridobljene s spletnih mest, ki dovoljujejo brezplačno prenašanje različnih grafičnih materialov.

7. KONTAKTNI PODATKI

V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani nam to prosim sporočite na info@apartmajigolte.si. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani.

Vsak posameznik lahko od ponudnika zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Ponudnik bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani.

8. REZERVACIJE

Potrditev rezervacije s strani gosta posledično konstituira strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja. Ta sporazum, ki vključuje rezervacijo apartmaja, je zavezujoč za obe stranki. Rezervacija ni veljavna, dokler ni poravnana akontacija v višini vsaj 30 % vrednosti rezervacije. Celoten znesek rezervacije mora biti poravnan vnaprej, in sicer najkasneje 3 delovne dni pred dnevom prihoda, v vsakem primeru pa najkasneje en dan pred prihodom (v primeru pozne rezervacije). Način plačila je izključno po predračunu, s plačilom na TRR podjetja Spletni partner d.o.o. (SI56 6100 0001 7883 946, odprt pri Delavska hranilnica, d.d., Ljubljana), rezervacija je veljavna po vplačanem znesku akontacije in pisnem potrdilu ponudnika.

Ko je bila rezervacija enkrat potrjena, ne more biti več spremenjena ali prodana. Apartmaji ne smejo biti prodani tretjim osebam po višji ceni kot je dogovorjeno s podjetjem Spletni partner d.o.o.. Podjetje ima pravico prekiniti rezervacijo, če je oseba prenesla ali prodala rezervacijo tretji osebi. Podjetje prav tako ne dovoljuje namestitvenih kapacitet uporabljati v druge namene kot namestitev.

ODPOVEDI IN VRAČILA

Gost ima pravico do povrnitve vplačanega zneska s pisno odpovedjo bivanja:

  • do 30 dni pred prihodom: brezplačna odpoved, vračilo celotnega vplačanega zneska (avansa)
  • od 30 do 3 dni pred prihodom: brez vračila vplačanega zneska (avansa)
  • manj kot 3 dni pred prihodom: v primeru odpovedi obdržimo celoten znesek rezervacije

V primeru, da gostje ne pridejo na dan prihoda, se bo zaračunala polna cena rezervirane namestitve. Za rezervacije v času praznikov in večjih dogodkov (med 24. 12. in 2. 1. 2021 in med 30. 4. in 2. 5.) je rok za odpoved minimalno 72 ur pred prihodom, v nasprotnem primeru si podjetje Spletni partner d.o.o. pridržuje pravico do zaračunavanja polne cene rezervacije.

Za določene primere odpovedi veljajo drugačni pogoji. V primeru odpovedi zaradi bolezni je mogoč dogovor za izbiro nadomestnega termina. V tem primeru ponudnik lahko zahteva uradno potrdilo.

Nevrnjena akontacija se po 13. členu Pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost obravnava kot odškodnina, zato velja, da se od odškodnin ne obračunava in ne plačuje DDV.

9. PRIHOD IN ODHOD

Prihod gostov je po 14. uri, razen ob predhodnem dogovoru s ponudnikom. Prijava gosta se izvede na podlagi predhodno predloženih dokumentov vseh prijavljenih oseb. V apartmaju lahko bivajo le prijavljeni gostje, obiske je potrebno predhodno najaviti ponudniku.

Odhod gostov je najkasneje do 10. ure, razen v primeru drugačnega predhodnega dogovora s ponudnikom. Gost je dolžan škodo, ki je nastala v času njegovega bivanja na pohištvu, tleh, oknih, vratih, opremi ali na samem objektu in njegovi okolici (npr. vrtu, hodniku…) ustrezno nadomestiti, oziroma povrniti v denarnem znesku pred svojim odhodom. Storitve v zvezi z bivanjem gosta in nadomestilo za nastalo škodo plača gost lastniku. V primeru predčasnega odhoda se vplačane rezervacije ne vrača. Pri odhodu preverite vse prostore za primer pozabljenih stvari.

V apartmajih po odhodu ne puščajte nobene hrane, smeti in odpadkov, posoda naj bo nujno pomita, osušena in zložena v omarice. V nasprotnem primeru si ponudnik pridržuje pravico do zaračunavanja čiščenja v višini 50 €.

10. CENIK IN OPREMA

Apartma Cvet planin (cena za 4 osebe)

03.01.2022          15.03.2022          150,00 €

16.03.2022          15.06.2022          110,00 €

16.06.2022          31.08.2022          150,00 €

01.09.2022          30.11.2022           110,00 €

01.12.2022          23.12.2022           150,00 €

24.12.2022          02.01.2023          230,00 €

Apartma Planinski raj (cena za 4 osebe)

03.01.2022          15.03.2022          130,00 €

16.03.2022          15.06.2022          90,00 €

16.06.2022          31.08.2022          130,00 €

01.09.2022          30.11.2022           90,00 €

01.12.2022          23.12.2022           130,00 €

24.12.2022          02.01.2023          210,00 €

Apartma Planinski biser (cena za 11 oseb)

03.01.2022          15.03.2022           330,00 €

16.03.2022          15.06.2022           250,00 €

16.06.2022          31.08.2022          370,00 €

01.09.2022          30.11.2022           250,00 €

01.12.2022          23.12.2022            330,00 €

24.12.2022          02.01.2023          410,00 €

*Cena velja za 1 nočitev.

Obvezna doplačila:

  • turistična taksa – odrasli: 2 € / osebo/ noč
  • turistična taksa – otroci (7-18 let): 1 € / osebo/ noč

Ostala doplačila:

  • dodatno ležišče: 10 €/osebo/dan
  • hišni ljubljenčki: 10€/dan

Cene vključujejo DDV. V ceno najema je vključeno tudi ogrevanje prostora, brisače in posteljnina.

Apartmaji imajo povsem opremljeno kuhinjo (električni štedilnik, grelnik za vodo, posoda in pribor, pomivalni stroj, kuhinjska napa), kopalnico (tuš, WC, umivalnik), dnevno sobo z jedilnico (raztegljiv kavč in jedilna miza, TV, klubska mizica).

11. SPLOŠNO

Med vašo odsotnostjo naj bodo vrata apartmaja zaklenjena, okna zaprta, razsvetljavo in vse električne naprave ( TV, štedilnik ) izključite in zaprite vodo. Za vklop ogrevanja preverite, ali so radiatorji odprti. Ob uporabi ogrevanja prosimo, da so okna in vrata zaprta. Prosimo, da po nepotrebnem ne trošite tople vode in da brisač ne zavržete že po prvi uporabi.

V apartmajih je prepovedano kajenje.

Hišni ljubljenčki niso dovoljeni, razen ob izrecnem predhodnem dogovoru z najemodajalcem.

Prosimo, da ločujete odpadke.

Najemodajalec ne prevzema nikakršne odgovornosti za denar, nakit, vrednostne papirje in ostale predmete, ki jih gosti hranijo v apartmaju in avtomobilih. Parkiranje na parkirišču pri spodnji postaji gondole je brezplačno in na lastno odgovornost.

Lastnik objekta ima pravico v odsotnosti gosta, v posebnih okoliščinah, vstopiti v apartma zaradi preprečevanja nastanka morebitne škode ali nevarnosti. S svojim ravnanjem ne motite reda, miru in spoštujte navedena pravila, še zlasti v nočnih urah (od 22.00 do 07.00) in v času popoldanskega počitka (od 15.00 do 17.00). V primeru neupoštevanja pravil hišnega reda ima lastnik pravico gostu odpovedati nadaljnje bivanje v apartmaju, brez povrnitve stroškov najema. V primeru neustrezne opreme, ki ne sodi v sobo ali apartma, naj se gost dogovori z lastnikom o načinu in stroških hrambe.

V primeru izgube ključev si ponudnik pridržuje pravico do zaračunavanja stroška v višini 50 €.

Za nekatere primere najema ali rezervacije, se lahko dogovorijo in veljajo drugačni pogoji bivanja, kot so navedeni v teh splošnih obvestilih in pogojih bivanja.

12. REKLAMACIJE IN PRITOŽBE

Gost mora na nepravilnosti oziroma pomanjkljivosti opozoriti na kraju samem v istem dnevu, ko ugotovi nepravilnost. V primeru, da bi bila po vsebini sodeč reklamacija lahko rešena na kraju samem (npr. pomanjkanje čistoče, opreme, lege,…), gost pa o nepravilnostih ni obvestil zgoraj navedenih oseb, se šteje, da se je gost s tako opravljeno storitvijo strinjal. Pisno reklamacijo lahko gost vloži najkasneje v roku osmih dni po končanem bivanju. Reklamacija mora biti utemeljena, z ustreznimi dokazi ali potrdilom, poslana na naslov Spletni partner d.o.o., Obrtniška ulica 22, 8210 Trebnje ali po elektronski pošti na info@apartmajigolte.si.

13. AVTORSTVO SLIK

V kolikor ni ob samih fotografijah ali v teh pogojih uporabe navedeno drugače, so slike last ponudnika oziroma ima zanje ponudnik izrecno dovoljenje za uporabo s strani avtorja brez navedbe avtorstva.